Giroquàntic es converteix en part d’una comunitat per impulsar l’emprenedoria social i la cooperació entre projectes

Ens fa feliç anunciar la nostra col·laboració amb SOCIAL BLOOMING Hub, un programa d'acceleració de projectes empresarials d'impacte en sostenibilitat transversal. A través d'aquesta iniciativa, Giroquàntic se suma a una comunitat dedicada a fomentar l'emprenedoria social, la creació de cooperatives i els projectes d'intercooperació.


Aquesta Acceleradora per a projectes d’impacte en sostebinilitat transversal és organitzada per Fasolà Cooperativa que lidera el projecte, Human Call To Action, Universitat Politècnica de Catalunya i Giroquàntic SL. És un projecte de promoció de l'economia social i solidària, creació de cooperatives i projectes d'intercooperació subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball, amb cofinançament del SEPE.

SOCIAL BLOOMING Hub és molt més que un programa d'acceleració; és una plataforma que reuneix una àmplia gamma de recursos i expertesa per donar suport als emprenedors que busquen aportar iniciatives diferents socials, sostenibles i rendibles. Aquests emprenedors no es conformen amb les normes establertes; busquen desafiar-les i contribuir activament a la resolució dels problemes més urgents de la nostra societat.

Creiem fermament en la construcció d'un sistema empresarial més democràtic, on el valor del treball i la participació col·lectiva ocupen el lloc central, en contraposició a una estructura on el capital és l'element dominant. Aquesta visió implica una redefinició dels paradigmes tradicionals de negoci, posant èmfasi en la creació d'organitzacions on cada individu, independentment de la seva posició o accions, tingui veu i participació en les decisions empresarials.
En aquest sistema, el treball no només és vist com una simple força de producció, sinó com el motor que impulsa el creixement i el progrés de l'empresa. Això significa reconèixer i valorar les contribucions de tots els membres de la organització, des de l'empleat de base fins al líder empresarial, i assegurar que les seves veus siguin escoltades i tingudes en compte en tots els nivells de presa de decisions.

A més, aquest enfocament democràtic implica la creació de mecanismes de participació i governança empresarial que promoguin la transparència, la igualtat d'oportunitats i la distribució equitativa dels beneficis. Això pot incloure la implementació de pràctiques com la propietat col·lectiva, la democràcia directa en les decisions importants de l'empresa i la distribució justa dels guanys entre tots els membres de la organització.

Entenem que aquesta transformació cap a un model empresarial més democràtic no només beneficia els treballadors i les comunitats, sinó també l'empresa en si mateixa. Un entorn on es fomenta la participació i la col·laboració tendeix a ser més innovador, resilient i sostenible a llarg termini, ja que aprofita la diversitat d'experiències i perspectives per abordar els reptes i les oportunitats de manera més eficaç.

En resum, la nostra creença en un sistema més democràtic, on el treball és el nucli de l'empresa, no només és una qüestió de justícia social, sinó també una estratègia empresarial intel·ligent i sostenible per a un futur més equitatiu i pròsper.

Com a part de SOCIAL BLOOMING Hub, Giroquàntic tindrà l'oportunitat de participar en sessions de formació en gestió empresarial, innovació, transformació digital i màrqueting. A més, els nostres membres realitzaran sessions de mentoria conjuntament amb experts del sector i d’altres disciplines i també amb empresaris experimentats, així com a activitats de networking per connectar amb altres emprenedors i compartir experiències.
Estem emocionats per ser part d'aquesta iniciativa i esperem que aquesta col·laboració ens permeti seguir impulsant el canvi positiu a través de l'emprenedoria social. Mantingueu-vos al dia amb les nostres xarxes socials per a més actualitzacions sobre com Giroquàntic està contribuint a fer florir les idees empresarials amb impacte social a través de SOCIAL BLOOMING Hub.